1 Eki 2013

Su Kabağı (Şanlıurfa)

     Su kabağıŞanlıurfa'nın en sevilen sulu yemeklerinden biridir. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Kabağı ayıklarken fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Sanırım bazı yörelerde et kabağı diye biliniyor.


Malzemeler:

  • Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti (az yağlı)
  • 3 kilo su kabağı
  • 1 su bardağı nohut (bir gece önce ıslatın)
  • 2 litre taze sıkılmış domates suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Tuz



Yapılışı:

  • Eti bir miktar zeytinyağında kavurun.
  • Domates suyunu ve önceden ıslattığınız nohutu ekleyip nohutu iyice pişirin.
  • Su kabağının kabuğunu soyun, çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın.
  • Et ve nohut pişince doğradığınız kabakları ekleyin.
  • Kabaklarda pişince limon tuzunu ve şekeri ekleyin. (Kabak pişmeden limon tuzunu eklemeyin)
  • 15 dakika  daha kaynatıp altını kapatın.
  • İster sıcak ister soğuk servis yapın.
  • Servis yaparken üzerine kuru nane gezdirin. 
Afiyet Olsun...

4 yorum :